2007-04-30

Hammarby - Bajen

Hammarby - BP 4 - 0
Bäst: Petter, Lolo, Harris
Sämst: David, BP
Plats: Östra

Inför matchen mot BP laddade jag upp med sonen i Bleckan på söder. Alltid uppskattat av sonen att få komma till någon av stadens lekparker. (Varför finns det inga bra parker i förorten??)
Fotbollen var självklart med och vi lattjade lite. Rätt va det va kom två något äldre pojkar (ja kanske 5-6 år gamla) och ville vara med och självklart fick dom det. Efter att ha delat upp i två lag så var de två nya pojkarna väldigt snabba på att säga. "Vi är Hammarby". Jaha, tänkte jag då och sonen såg helt chockad ut. Vilka ska vi då vara!?! Djurgården tyckte pojkarna varpå sonen snabbt säger "Nää djurgårn är bajs" jaaa sa jag näe djurgårn kan vi ju inte vara.

Efter lite fram och tillbaka kom vi då fram tillslut att vi fick vara Bajen helt enkelt. Matchen spelades således mellan Hammarby och Bajen. Hur gick det då?? nja.. matchen fick avbrytas vid ställningen 3-1 till Hammarby pga att över hälften av spelarstyrkorna försvunnit till närliggande rutchkana och traktor...
Den något större tillställningen sågs från Östra läktaren. Har inte varit på den på några år och jag måste säga att stämningen höjts ganska mycket sedan dess. Kul! :-)
Matchen kontrollerade Bajen totalt. Förutom första kvarten kanske då allt såg väldigt lojt och avslaget ut.
Några reflektioner...

BP?? Skapade dom någonting mer än ett skott som Kingson fick göra en Tvräddning på?

Charlie D!!! Jag blir inte klok på karln! Tänk om han blir lite mer killer. Ojojoj... Den här matchen gjorde det inte så mycket men han måste ta å lägga ner sina fasoner att göra allt så snyggt. Nä ta ett snack med Pålle så får han berätta om sitt mål. Mer sånt Charlie!!
Lolo!!!
Petter!! Vilken syn det var att se det skottet från Östra... man riktigt såg hela bollbanan in i krysset och alla började nog jubla innan den va inne...
David?? Jag har stora förhoppningar och förväntingar på David. Men de första matcherna i år har inte varit bra alls. Han är väldigt slarvig med bollen och ser stundtals rätt långsam ut... tror det vore bra med lite mer konkurrens på hans position liksom på vänsterbacken där vi ju har två riktigt lovande spelare.
Kingson lurade upp två BP spelare på läktarn.
Var tog BP försvararen vägen när Charlie joggade förbi innan straffen???
Fyra mål är riktigt bra men herregud det borde faktiskt ha varit fler. Några riktigt bra lägen som sumpades å de grövsta. Tänker framförallt på Pålle och Eguren....

Varför är det alltid skitmatcher när Bajen vinner men när andra lag vinner lika stort är det minsann i snudd på världsklass?!
Tur att Ekwall va på annan ort... annars hade väl han också stämt in i skitmatchkören...
Nästa match blir det riktigt upp till bevis för försvaret...
Bilder...



Inga kommentarer: