2008-04-01

Ljungskile - Hammarby

0 - 1
Bäst: Lolo, Rami och att vi vinner skiten
Sämst: Första halvlek, planen, Dadomo

Så var premiären avklarad. Vinst borta mot nykomlingarna Ljungskile och inte var det mycket mer än så. Första halvlek va riktigt jobbig att se på. Bajen försökte men halkade mest runt och tappade boll. Ljungskile kontrade och va livsfarliga på fasta situationer. Skönt att ha Rami den här matchen helt klart. Det såg rätt virrigt ut i försvaret stundtals men hade inte Rami funnits längst bak hade det säkerligen varit än värre. Den värsta situationen kom på en hörna när jag tror det var minst TRE grönvita hjältar som screenade bort varandra så dom alla ramlade medans en LSK spelare kunde bli helt ren mitt i straffområdet där hörnan damp ner.
Tack och lov är itne Ljungskile något lag med någon som helst klass så de lyckades inte förvalta de situationer de skrapade fram. Hade tex tomten på topp (Wålemark) varit snabbare än en pensionär med permobil så hade det blivit en bra mycket tuffare uppgift.

Bajens vänsterkant såg inte bra ut. Dadomo såg trög ut och gick bort sig flera gånger. När han hade bollen kände man sig inte direkt "Lolo-lugn" utan han gjorde lite för många enkla misstag. Förhoppningsvis blir det bättre men den här matchen satt jag bara och längtade efter Haris hela tiden....

Andra halvlek ett helt annat Bajen. Enligt Tony gjorde de ingen skillnad i spelet utan de va malandet av Ljungskilespelarna som gjorde att man tog över. Får nog till viss del hålla med men misstagen och halkningarna och precisionen i passningarna var bra mycke bättre också.

Charlies glädje vid självmålet var skön att se. Synd att han inte fick de målet. Han behöver det det märks.

Petter 100x bättre i andra halvlek. Så ska han vara varje halvlek varje match.

David stabil som vanligt

Lite besviken på Castro faktiskt. Han såg trögare ut än vanligt och strulade lite för mycket. Vi skyller på underlaget.

Paulinho slet men fick inte ut så mycket.

Sulan såg riktigt riktigt stabil ut. Skönt! Men bävar lite för hur mittbackarna klarar sig mot ett snabbare anfallspar.

Det enda man kan racka ner på vad det gäller Rami är väl att han inte har någon vidare vänsterdoja när han ska rensa med vänstern. Slå passningar och en väldigt iskall chip klarar han galant men när han ska rensa långt a la Brasilien matchen så ser det lite stabbigt ut. Men herregud nu är det verkligen småsaker jag klagar på. Något man inte sett de senaste åren är de lugna spelet med fötterna i övrigt från Bajens målvakt. Inga tjongränsingar i onödan utan han försöker (och lyckas) alltid med att slå en enkel passning istället.

Måste bara kommentera "Stor bråken" också. Erkan ska inte sätta handen i ansiktet på killen. Nu va det inte hårt men hjälp! Hur kan man lägga sig ner och oja sig så där länge för en liten klapp på kinden. De va fan i mig pinsamt att se.
Sen håller jag fullständigt med Lolo om att LSK maskade. Deras högerback va ju helt sanslöst långsam.

Se PPV-matcher i efterhand är snäppet jobbigare än att se en match "live" på TV. Man måste ju gå i id hela kvällen innan reprisavsparken...

Kommentatorerna var hade dom hittat dom? Och sändningsledningen? Amatörmässigt stundtals och det betalar man 139kr för? Tex fick man se Ljungskiles tränare i närbild i säkert 10 sekunder medans Ljungskile skapade ett farligt anfall... Pinsamt!

Tillsist. Bajenklacken ges kredit för målet. Tror fan det. LSK stoppade ju in sin 12 på planen så det är klart att Bajen måste kontra med sin starkaste lagdel! Tack alla ni som va på plats!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack