2008-03-05

Mittfältet

Just som man konstaterat att det inte blir några fler nyförvärv innan sommaren och att Bajen får leva med endast tre forwards så dyker det upp en provspelare från Carlstad United. Spännande!

Men det är inte det som ska behandlas i det här inlägget från vänsterkanten utan det är de spelare som till stor del ska stå för inläggen - Mittfältarna.

Mittfältet är det som på papperet ser klart starkast ut och där det finns två alternativ på varje plats.
Vänster - Simon Helg (26) och Claudio Dadomo (16), DefMitt - Lolo Chanko (6) och Mikkel Jensen (14), OffMitt - Petter Andersson (9) och Haris Laitinen (18), Höger - Erkan Zengin (17) och Seb Castro-Tello (22)

Med Claudio har vi fått en riktig kantspringare och vänsterdoja på vänsterkanten. Känns riktigt spännande att se vad han kan uträtta i Allsvenskan. Han verkar dessutom besitta samma kvaliteter som sin uruk-hai polare Eguren vad det gäller att hitta målet och det är något som verkligen behövs i laget.
Simon gjorde ett väldigt bra intryck den lilla tid han fick chansen förra säsongen. Mer speltid i år förmodligen och kanske kan Simon ta det kliv som Castro-Tello tog förra året i år?

Med Mikkel tillbaka så hårdnar konkurrensen för Lolo som defensiv mittfältare. Skulle gärna se de båda tillsammans också kanske i matcher då defensiven måste prioriteras mer. Mikkels ledaregenskaper på planen behövs medans Lolo har en mer spelande talang och är grym på frisparkar. Synd att man inte kan slå ihop dessa två till en spelare. Fast hur länge skulle vi få behålla honom då?

Petter har nu sedan Egurens utlåning fått chansen att visa vad han går för på sin favoritposition. Tror mycket på Petter denna säsong om han får fortsätta vara skadefri. Det är dags för Petter nu och jag min förhoppning är att Lagerbäck ska ha något riktigt jobbigt att fundera över när EM närmar sig och han inte tagit med Allsvenskans utropstecken nr 1. P. Andersson.
Bakom Petter stampar mittfältets kanske mest allround spelare - Haris. Förra säsongen såg bitvis riktigt bra ut från Haris. Stundtals kom han dock bort lite ur matcherna och ibland verkade han lite klen i närkamperna men här finns potential. Förra året fick han heller inte trots ett flertalet fina lägen heller inte till avsluten. Tror det kommer i år och att Haris gör minst 3 mål och 5 assist.

Högerkanten är efter Castro-Tellos försäsong som jag ser det helt öppen. Det vore märkligt att ställa Castro utanför startelvan om han fortsätter på samma sätt som han börjat säsongen. Ska han då peta Erkan som stundtals är briljant? Ja kanske ibland och kanske ska han ibland ta steget upp i anfallet. För Erkan handlar det om att ta nästa kliv nu. Annars har han stannat av lite för mycket i utvecklingen och det är inte bra. Hur många mål gör Erkan i bortre burgaveln från högerkanten i år??

Sedan finns ju faktiskt en spelare till i truppen. Nr 8. Sebastian "Det finns bara EN" Eguren. Han har ju gått in och tagit en plats i startelvan i Villar Real och han gör det riktigt bra dessutom. Chansen för att han kommer tillbaka i sommar blir mindre och mindre för varje match han spelar och jag tror inte mycket på att han kommer tillbaka. Mycket pengar in förhoppningsvis och då om inte tidigare kanske vi kan täppa till hålet i anfallet eller stärka upp nästa lagdel att granskas - Backar.

Inga kommentarer: