2008-03-03

Truppen 1 2008

Två första träningsmatcherna på svensk mark i helgen. Vinster mot Gröndal och Brage.
Var tyvärr inte på plats så jag har inte så mycket att säga om de två matcherna mer än att något som var ett problem förra året verkar kunna fortsätta vara ett problem i år - Målskyttet.

Då passar det väl utmärkt att påbörja en genomgång av truppen 2008 med just anfallarna.
Under vårsäsongen ser Bajen ut att få klara sig med tre stycken anfallare i truppen.
Paulinho (19), Charlie Davies (10) och Freddy Söderberg (11).

Om vi börjar med Paulinho. Om man får tro rapporteringarna från försäsongen hittils så ser han starkare ut än tidigare. Pålle är en pålitlig målskytt och är han skadefri gör han sina minst tio mål på en säsong. Skulle vilja se Pålle bredvid en "Runa" som springer och sliter så att han själv kan koncentrera sig på att befinna sig på rätt plats i boxen och stänka in bollarna. Tyckte inte han alls kom till sin rätt när han stundtals förra säsongen skulle gå ner och möta boll. Han må vara från Brasilien men något bollgeni är han väl inte direkt. Vi säger väl 13 mål på Pålle denna säsong.

Charlie Davies då. Jo här finns det ju potential i massor. Förra säsongen var en bra lärotid för Charlie och han insåg på slutet vad som krävdes för att lyckas. Om han bara kan bli lite mer killer (som i matchen mot GAIS) så kommer han kunna göra många mål denna säsong. För chanser skapade han redan förra säsongen. Väldigt många dessutom.
Kul för Charlie men i ett kort perspektiv synd för Bajen är att han ska kvala till och eventuellt spela i OS. Detta gör att han missar mycket av försäsongen och om dom kvalar in till OS (det verkar som att USA har en stor chans att kvala in) även en del matcher i Allsvenskan. Under dessa matcher har Bajen alltså för tillfället bara två anfallare. Tror Charlie kan göra en del mål 2008 så vi sätter 8 mål på honom.

Senaste tillskottet i anfallet är Freddy Söderberg. Har ännu inte sett Freddy så jag kan inte uttala mig ordentligt om honom utan det får bli via andrahandsinformation. Freddy är en lite större hårt arbetande forward som gjorde massor med mål i division 1 förra säsongen. Jag gillar att Bajen satsar på en sådan spelartyp för det behövs verkligen i dagens "smurflag". Förhoppningsvis tar han med sig målkänslan från förra säsongen och då kan det ju bli riktigt kul! Årets "Oremo"? Nja hoppas kan man väl alltid! :-)
En positiv sak med att vi "bara" han tre anfallare i truppen och att Charlie är borta mycket på landslagsuppdrag är ju att Freddy får chansen till mycket speltid och spela ihop sig med Paulinho. (Tror de skulle kunna bli ett bra anfallspar). Hade det funnits fler etablerade anfallare i truppen skulle kanske Freddy ha svårare att få speltid och utveckla sin talang.
Vi gissar väl på 4 mål på Freddy i år.

Vet inte hur Tony resonerar i de första matcherna. Ska bli spännande att se vem av Davies och Freddy som får spela bredvid Pålle.

Anfallarna (under vårsäsongen) gör alltså 25 mål tillsammans i år. Då fattas det 15-20 mål för att komma upp i den målskörd som behövs för att ligga i toppen av Allsvenskan.
Dessa mål ska alltså göras av mittfält och backar. (Jo vi har ju Rami också han stänker säkert in ett också!)

Vad händer om någon av anfallarna blir skadad? Kommer Tony spela 4-5-1? Kommer man flytta upp Petter eller Castro-Tello i anfallet? Ja den möjligheten finns ju. Castro inledde ju 2007 som anfallare och med ett mål dessutom.

Annars finns bara ett alternativ.
UPP MED SULAN PÅ TOPP!

Inga kommentarer: