2008-03-25

Målvakt

Sista delen i truppgenomgången. En vecka innan premiären. Målvakterna.
Bajen har idag fler målvakter än anfallare i truppen.
Rami Shaaban (1), Erland Hellström (24), George Moussan (30), Kristoffer "Poppen" Björklund (35)

Ettan, nummer ett, No Uno - Rami Shabaan: Detta nyförvärv som vi alla satt och hoppades och trånade efter hela den s.k vintern är alltså Bajens för fem år framöver. Detta inger respekt hos motståndarna, det innebär en trygg backlinje och det innebär som vi redan sett prov på uppmärksamhet och marknadsföring på en helt annan nivå. Han är inte bara landslagsmålvakt utan han är även Sveriges trevligaste landslagsspelare enligt de som vet. (själv har jag ju inte haft nöjet att träffa honom så vad vet jag?!?)
Nu får vi hoppas att han håller sig frisk, skadefri och att inte flängandet med landslaget tröttar ut honom allt för mycket.

Andre målisen "Moppen" Björklund var en riktigt bra värvning. Det gör att vi har den klart bästa målvaktsuppsättningen i Allsvenskan. Nu såg det ju riktigt mörkt ut för Moppen efter en försmädlig olycka på Cypern men till vår glädje så verkar läkarna på Cypern vara amatörer så efter att diagnosen varit borta till efter EM så är läget nu att "Moppen" behöver träna upp lite styrka och kondition för att komma tillbaka efter en veckas sängliggande. Detta stavas - S K Ö N T!

Tredjemålvakt tillika förstemålis i HTFF och i genrepet = George Moussan.
George fick förra säsongen göra debut både i Allsvenskan och UEFA-cupen. Kanske lite för tidigt men det jag såg förutom möjligtvis ett misstag mot ICA såg mycket bra ut. Här finns framtiden och förhoppningsvis kan George utvecklas ännu mer nu när två förebilder finns i föreningen.

Tillsist den fjärde vilket gör truppen mer än komplett - Erland Hellström.
Erland blir borta till efter EM om jag fattat det hela rätt. Vad han gör sedan står än så länge skrivet i stjärnorna. Med tanke på hur uppsättningen av målvakter ser ut så är min gissning att han blir såld eller utlånad. Erland behöver tid och förtroende vilket jag inte tror finns i Bajen.

En veckan kvar till premiär. Om den inte snöar bort dvs. Nästa inlägg blir till att analysera hur allsvenskan 2008 slutar. Alla gör ju det just nu så vi ska inte vara sämre på den här sidan.

Inga kommentarer: